Duurzaam Surfen: Een verandering voor het Milieu

Surfen is sport waarin je één bent met de natuur, en veel mensen denken dat er aan surfen geen klimaatgevolgen zitten. Maar helaas heeft ook deze sport toch wel impact op het milieu. Maar maak je geen zorgen, surfers kunnen ook bijdragen aan het verminderen van klimaatverandering en het beschermen van onze oceanen en kustlijnen. 

Enkele manieren waarop surfers hun impact op het milieu kunnen verminderen:

Duurzame surfboards

Allereerst, kies voor duurzame surfboards. Ja, we weten dat je liever op een board wilt staan dat er cool uitziet. Maar wist je dat surfboards ook gemaakt kunnen worden van bamboe, kurk en gerecycled plastic? Het maakt niet uit hoe je board eruitziet, als het maar duurzaam is.

Bye Bye single-use plastics

Vermijd ook single-use plastics. We weten dat je misschien dorstig bent na al dat surfen, maar kies voor herbruikbare flessen en containers en neem een herbruikbare tas mee. Zo verminderen we onze afvalberg en beschermen we de oceanen en kustlijnen. 

Milieuvriendelijke surfmode

En vergeet niet duurzame surfkleding te dragen. Niets is zo oncomfortabel als kleding die niet lekker zit tijdens het surfen. Maar wist je dat er duurzame surfkleding bestaat, gemaakt van gerecyclede vezels en andere milieuvriendelijke materialen? Zo kunnen we er goed uitzien én goed voor de planeet zorgen.

Duurzame wax

Ook belangrijk is duurzame wax gebruiken. We weten dat je grip nodig hebt op je board, maar traditionele wax kan het milieu vervuilen. Dus kies voor duurzame wax, gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het kan zijn dat je iets minder grip hebt, maar hey, dat maakt het surfen alleen maar spannender, toch?

Strandopruimacties voor een schoner kustgebied

En als je dan toch bezig bent, doe mee aan strandopruimacties. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je beach body. Want niets werkt beter voor je sixpack dan het oprapen van afval op het strand. Biertje gedronken? Neem het flesje mee en verdien er ook nog aan!

Het belang van duurzaam surfen en ecosysteembehoud

Ten slotte, respecteer de natuur. Dat betekent dus niet alleen lekker surfen op de golven, maar ook respect hebben voor de kwetsbare ecosystemen in de oceaan. En als je dan toch dieren tegenkomt, raak ze dan niet aan. Tenzij je natuurlijk je surfboard wilt delen met een zeehond. In dat geval, be our guest.

Hoe surfers bijdragen aan het verminderen van klimaatverandering

Kortom, surfers dragen bij aan het verminderen van hun impact op het milieu en klimaatverandering door duurzame keuzes te maken, deelnemen aan strandopruimacties en het respecteren van de natuur. En wie weet, misschien leidt het wel tot een nog betere surfsessie! 

Kijk hoe wij vanuit BE AWARE samen met X-Sports Lifestyle een impact proberen te maken en hoe jij samen met ons nog beter bewust kan worden van jouw (positieve) impact! Check onze shop en join our ride!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *